Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

MISTROVSTVÍ ČR MLÁDEŽE
Plzeň 23. 3. 2013

Do Plzně jsme jeli 3 auty (řidiči Mikulčík, Janoušek a Kubr). Auta jela postupně tak, aby všichni stihli v klidu přejímku a přípravu. Našich 8 střelců totiž střílelo ve čtyřech směnách, v každé 2 střelci, takže trenéři si moc neodpočinuli.
V nejmladší kategorii dívek do 12 let střílela dobře Andrea Kymplová. Osobák 293 bodů a celkově 11. místo je slušné. Poslední položku měla 100 bodů a tak pro příští rok možná budeme mít ve starší kategorii dobrou střelkyni! A může se k ní připojit další naše střelkyně. Na 20. místě totiž skončila mladičká Anička Kubrová – 283 bodů (94, 95 a 94 bodů) a zejména vyrovnané položky ukazují, že i její výkonnost se stabilizovala a od začátku sezóny, kde se střílením začala, ušla už velký kus cesty. Byla nejmladší účastnicí, která se na MČR nominovala
Ve stejné kategorii chlapců měl Pepa Kubr na přední umístění a tento předpoklad potvrdil. V této kategorii měl vítěz 300 bodů, závodníci na 2. – 6. místě shodně 298 bodů. Bohužel Pepa měl z nich nejméně středových desítek a skončil šestý. Opravdu smůla, začal položkami 2x 100 bodů, v poslední položce mu bohužel 2 desítky utekly. Na 36. místě skončil Filip Doubek, který měl 278 bodů – odjížděl po nemoci a výpadcích v tréninku a tak o něco zaostal za svými možnostmi. Ale vzhledem k tomu, že v příštím roce oba postupují do starší kategorie, mohli bychom mít v této kategorii hodně dobrých střelců.
Ve starších kategoriích 13 – 14 let jsme měli také 4 střelce. Úspěšnější byly dívky – zejména Káťa Kimáková překvapila, když v osobním rekordu 296 bodů skončila na pěkném 9. místě. Začala výborně – 100 bodů v první položce, potom 99, ale ve třetí jen 97 bodů (byly to opravdu velmi těsné devítky, které nebyly daleko od desítek). Kačka Šulcová s 293 body skončila na 22. místě – vzhledem k jejímu osobnímu rekordu 295 bodů to není tak málo, i když Kačka s tímto výsledkem spokojená nebyla. Obě střelkyně zůstávají v této kategorii i příští rok, ale protože se už budou muset věnovat i střelbě stoje, uvidíme, jak se jim bude dařit v „ležáku“. Naši chlapci zůstali za dívkami – Radek Mikulčík hodně chtěl, ale nakonec nastřílel jeden ze svých slabších výsledků – 293 bodů stačilo jen na 38. místo. Vojta Beran skončil na 57. místě, když ze začátku obráceně „cvakal“ s miřidly a potom se mu povedlo nabít a vystřelit dvě diabolky najednou (a byly z toho dvě „sedmičky“). I to ukazuje, jak byl nervózní, věříme, že v příštím roce mu i tyto zkušenosti pomohou v dalším růstu výkonnosti. Bude v této kategorii střílet i příští rok. Pro představu, jak vysoká byla úroveň v této disciplíně – do finále postupovalo 8 střelců, z nich 5 mělo absolutní nástřel 300 bodů a ostatní 299 bodů!!!
V soutěži družstev v kategorii do 12 let bylo naše družstvo s 874 body na 8. místě (střílelo 16 družstev) a v kategorii 13 – 14 let jsme skončili s 882 body na 14. místě z 21 družstev (vítězné družstvo DDM Kolín mělo absolutní nástřel 900 bodů!).
Teď tedy máme vzduchovkovou sezónu za sebou a po týdenní pauze většinu z účastníků čeká malorážka. Ta bude podstatně náročnější než vzduchovka a absolutní nástřely budou vzdálené nejen našim střelcům, ale i těm, kteří je stříleli ve vzduchovce. Teď se teprve ukáže, co všechno jsme si ze zimní sezóny přenesli do té letní.

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014